AİLE HUKUKU
Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır. Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile plan…
CEZA HUKUKU
Suç olarak tanımlanan davranışlar gerçekleştirildiklerinde toplumsal barışı tehdit edip kargaşa,huzursuzluğa sebep olmaktadir. Ceza hukuku, suçları tanım …
İDARE HUKUKU
Kamuya tanınmış olan ayrıcalığın , bireylerin hak ve hürriyetleri ile dengelenmesini -kontrol altında tutulmasını inceleyen hukuk birimidir. Kaynağını Anayasa…
İŞ HUKUKU
İş hukuku, sosyal hukuk alanıyla yakından ilgili olup hukuksal ilişkide tarafların sosyal eşitsizliğini gidermek amacıyla zayıf olan tarafı koruyarak, sosyal ilişkide somut eşit…
MİRAS HUKUKU
Miras Hukuku; gerçek bir kişinin ölümü üzerine bu kişinin malvarlığının kimlere ve nasıl intikal edeceğini düzenleyen bir hukuk dalıdır. Yasal ve atanmış olmak …
TÜKETİCİ HUKUKU
Tüketici Hukuku ;Mal ve hizmet gibi ürünleri satın alan kişinin; ekonomik çıkarlarının korunmasını, zararlarının tazmin edilmesini ve tüketici uhdesinde bilinçli şekil…
İCRA HUKUKU
İcra hukuku; Borçlu ve alacaklı arasındaki hukuka konu olan ilişkiyi resmi kurallar eşliğinde inceleyenhukuk birimidir. Borçlu kişinin, ödemesi gereken borcu za…
TİCARET HUKUKU
Ticaret hukukunu ortaya çıkışında ,ticari faaliyet ve yaklaşımlardan dolayı medeni kanunun bir bölümünü ifade eden borçlar kanununun yetersiz kalkması nedeniyle…
GAYRİMENKUL HUKUKU
Gayrimenkul diğer adıyla taşınmaz,bir yerden bir yere taşınamayan,kendisinden kullanma,yararlanma,yatırım gibi fonksiyonlara sahip olan mallardır.Ga…
TAZMİNAT HUKUKU
Tazminat yaşanan bir olay sonucunda kişinin zarar görmesi, hukuken düzeltilmesi gereken bir durum olup önceki hale getirmek amacını taşır .Bu tazminat sebep…
Kira Hukuku
ANAYASA HUKUKU
Devletin biçimini, ana kuruluşlarının, yasama, yürütme ve yargı yetkilerini kullanan organlarının yapısını ve işleyişini, bireylere sağlanan temel hak ve özgürlükleri inceler…